BAHÇE ÇAPALAMA VE TOHUM FİDE DİKİM NASIL YAPILIR

maxresdefault

BELLEME & ÇAPALAMA

Sebze dikmeden 1 ay öncesinden bahçemizi bellememiz yani çapa lamamız gerekir. Şimdi öncelikle iyi belleme nasıl olur onu anlatı cam Çapalama yapmadan önce bahçemizi temizlememiz gerekir yabani ot, ayrık,taş vb unsurlardan daha sonra bahçemize çapa yapmadan iki üç gün öncesinden yanmış gübre halk diliyle ölü gübre atmalıyız. Koyun gübresi birinci tercihiniz olsun atılan gübreyi bahçemizin yüzeyine sermeliyiz bir arada olursa çapa esnasında eşit miktarda dağılmaz bahçeye çapa yaparken toprağın kuru olması gerekir çamursu bir hallı varsa tezek leşi yorsa yapmayın çapa 20 30 cm derinliğine çapalanması gerekir.

tohumdan-fideye

TOHUM FİDE DİKİMİ

Tohumları mart sonlarında dışarı ekilebilir. Drenajı iyi, rüzgardan korunmuş ve bol güneş alan bir yer seçilir.Yanmış ve elenmiş bol gübre ve az miktarda ince kum ilavesi ile kazılır ve güzelce işlenir. Toprak tırmıkla iyice düzeltilir. Tohumlar seyrekçe serpilir. Üzerleri elenmiş gübre ile 1 cm. Kalınlığında örtülür. Bir tahta yardımıyla hafifçe bastırılır. Yağmurlama sulanır. İlk sulamada suyuna uygun miktarda fungisit katılır. Fideler çıkıncaya kadar aşırıya kaçmadan muntazaman sulanır.

21 Nisan 2015 tarihinde Sebzeler içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın